nieuws

Waterschap Vallei en Eem dient claim in wegens bouwfraude

bouwbreed

amersfoort ­ Het waterschap Vallei en Eem heeft bij de Raad van Arbitrage twee claims ingediend van in totaal 170.000 euro.

Het schap zegt voor dat bedrag te zijn benadeeld doordat bouwbedrijven verboden prijsafspraken hebben gemaakt bij drie projecten. Het gaat om de bouw van een rioolgemaal in Amersfoort en de verbouw van gemalen in Terschuur en Zwartebroek. Vallei en Eem baseert zich op de schaduwboekhouding van Koop Tjuchem.

Het waterschap besteedde in 1998 de bouw van de rioolgemalen aan. De bouw van het gemaal in Amersfoort werd gegund aan BBF Bouw­ en Aannemingsmaatschappij uit Leeuwarden voor 565.000 euro. Zestien andere aannemers zouden elk een kleine 7000 euro hebben ontvangen om BBF het karwei te laten doen. De bouw viel daardoor 110.000 euro duurder uit, aldus het schap. De gemalen in Terschuur en Zwartebroek zijn beiden verbouwd door Broekert uit IJhorst. Die gaf twintig andere inschrijvers elk 2200 euro en voltooide de klus voor 210.000 euro, een ton te duur.

Waterschap Friesland en zuiveringschap Hollandse Waarden en Eilanden dienden eerder ook al claims in.

Reageer op dit artikel