nieuws

Vijftigjarig Verachtert trekt de wijde wereld in

bouwbreed Premium

den bosch ­ Fabrikant van uitrustingsstukken Verachtert in Den Bosch is vijftig jaar geworden en verlegt zijn grenzen. In een paar jaar tijd is de omzet in Zuid­Europa vertienvoudigd, de belangstelling uit de zogeheten CIS­landen (de voormalige Sovjet­Unie), Oost­Europa en Azië groeit snel. “De integratie van Verachtert in de organisatie van Caterpillar Works Tools is voltooid”, zegt directeur Gary Zoromski.

Uit de fabriek in Den Bosch rollen grijpers, scharen en bakken in de kleuren van Verachtert, maar ook onder het merk Caterpillar.

Zoromski: “Dat is voor een multinational als Caterpillar niet vreemd. Denk maar aan de motoren van Perkins en de wegenbouwmachines van Bitelli. Globalisering is het sleutelwoord en Verachtert ­ van oudsher heel sterk in de Benelux en in toenemende mate in de rest van Europa ­ en het internationaal befaamde Caterpillar zijn de fundamenten”.

Voortdurende kwaliteitsverbetering is het streven. Zoromski hoopt dat de producten nog dit jaar het ‘Class A’­certificaat halen. Caterpillar is wereldwijd met ene Oliver White in zee gegaan, die een kwaliteitsborgingssysteem heeft ontwikkeld, een soort ISO, dat niet alleen het proces, maar ook de klanttevredenheid moet waarborgen.

Ontwikkeling

Reageer op dit artikel