nieuws

Veel ongelukken bij uitzendarbeid

bouwbreed Premium

brussel ­ In de Belgische bouw hebben zich vorig jaar dertig ongelukken voorgedaan met uitzendkrachten, die in 27 gevallen tot tijdelijke en in drie gevallen tot blijvende arbeidsongeschiktheid leidden.

Volgens directeur H. de Lange van de organisatie ‘Preventie en Interim’ ligt de frequentiegraad en de ernst van de ongelukken bij de bouwuitzendkrachten zeer hoog, zeker vergeleken met de uitzendkrachten in andere sectoren.

Uitzendkrachten in de Belgische bouw werkten vorig jaar 145.000 uren. De meeste van deze werknemers werkten maximaal 150 tot tweehonderd uren.

Volgens De Lange betekent dit dat ongeveer 725 tot 1500 uitzendkrachten vorig jaar actief waren in de Belgische bouw. De meeste ongelukken bij uitzendkrachten gebeurden tijdens de eerste veertien dagen dat ze aan het werk waren. Meer dan 60 procent van de uitzendkrachten was jonger dan 30 jaar.

Reageer op dit artikel