nieuws

Vastgoedfonds VHS boekt aanzienlijke winstgroei

bouwbreed

wassenaar ­ Onroerendgoedfonds VHS heeft in de eerste helft van dit jaar 14 procent meer nettowinst geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het resultaat kwam uit op 11,66 miljoen euro tegen 10,12 miljoen euro over de eerste helft 2002. VHS denkt ook over het hele jaar een ‘belangrijke’ winstgroei neer te zetten. Dat komt neer op een verbetering van 12 tot 20 procent.

De vastgoedbelegger schrijft de gepubliceerde winstgroei over de eerste zes maanden toe aan de stijging van de huuropbrengsten en de daling van de rentelasten. Ook de uitbreiding van de onroerendgoedportefeuille heeft bijgedragen aan het hogere resultaat. Verder heeft VHS zijn vastgoedbezit hoger gewaardeerd, wat een positieve invloed had op de winst.

VHS waardeert zijn portefeuille tegenwoordig elk halfjaar opnieuw. Voorheen deed het fonds dat slechts aan het eind van het boekjaar, maar dat gaf een vertekend beeld van het resultaat, omdat de hogere waardering uitsluitend in het tweede halfjaar in de cijfers werd meegenomen.

De nieuwe aankopen in het eerste halfjaar hebben de balans vergroot. Die kwam aan het einde van de periode uit op 506 miljoen euro tegen 471 miljoen twaalf maanden eerder. VHS rekent erop dat het vastgoedbezit aan het einde van het boekjaar op 525 miljoen euro uitkomt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels