nieuws

Vastgoed Sarakreek schrijft rode cijfers

bouwbreed Premium

amsterdam ­ Vastgoedbelegger Sarakreek heeft afgelopen jaar een verlies geleden van 1,65 miljoen dollar. Het verlies werd voor een deel veroorzaakt doordat het bedrijf geld opzij moest zetten voor een beheersvergoeding. Daarnaast had de belegger last van hoge rentelasten voor een lening. Over 2001 noteerde Sarakreek een verlies van 2,82 miljoen dollar.

Dat blijkt uit de jaarrekening die Sarakreek gisteren presenteerde. Het beleggingsbedrijf had ruim een half jaar nodig voordat het de cijfers kon publiceren, omdat de accountant niet eerder een goedkeurende handtekening wilde zetten. De bedrijfscontroleur vond tot voor kort dat het voortbestaan van Sarakreek in gevaar was.

De vastgoedbelegger gaat gebukt onder een miljoenenlening van het Amerikaanse Westbrook, waarover een forse rente wordt betaald. Sarakreek werkt aan een overlevingsplan waarbij alle bezittingen van de hand worden gedaan. Het bedrijf heeft nog slechts één belegging. Het betreft het l’Enfant Plaza in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Zodra dit complex verkocht is, kan Sarakreek zijn schulden aflossen.

Reageer op dit artikel