nieuws

Spiegelglad beton met ‘snelle’ uitstraling

bouwbreed Premium

alphen ­ Kersverse prefab betonelementen die glad als glas de betonfabriek verlaten. Met de mobiele betonpolijster van Abufloor is deze klus op elke gewenste locatie te klaren.

Op het fabrieksterrein van De Jong Beton in het Brabantse Alphen glimmen diverse wand­, vloer­ en dakelementen in de zon. Hun gladde en glanzende uiterlijk kregen ze vlak voor vertrek uit de prefab betonelementenfabriek, na een bezoek aan de mobiele betonpolijster die tijdelijk in de fabriek zijn intrek heeft genomen.

Met de semi­automatische betonpolijster wordt zo’n 2 tot 3 millimeter van de lichtgrijze betonnen elementen geschuurd, zodat de doorgaans onzichtbare grindstructuur te voorschijn komt. De twintig wand­, vloer­ en dakelementen van grofweg 7 bij 3 meter die deze gedaanteverandering ondergaan, zijn bestemd voor een loopbrug bij het Beatrixcollege in Tilburg.

Reageer op dit artikel