nieuws

Roermond eist twaalf miljoen extra van Rijk

bouwbreed

Roermond eist twaalf miljoen extra van Rijk

roermond ­ Om een forse verhoging van de kadeheffingen te voorkomen, eist Roermond dat het Rijk met extra subsidie van 12 miljoen euro over de brug komt voor de Limburgse waterschappen. De gemeenteraad van Roermond nam een motie met deze strekking aan. Roermond stuurt de motie van de raad ook naar andere Maasgemeenten en de provincie Limburg. De Midden­Limburgse gemeente hoopt dat meer gemeenten het Rijk onder druk zullen zetten. De waterschappen zitten met een fors tekort in hun maag omdat kades moeten worden opgehoogd. Ze zitten al krap bij kas omdat ze zo vaak moeten uitrukken bij hoogwater. De schappen liggen over de betaling van de extra kosten al maanden overhoop met het Rijk, dat de knip op de beurs houdt en stelt, dat de baatbelasting voor de bedreigde bewoners langs de Maas maar omhoog moet.

Reageer op dit artikel