nieuws

Reigersman: Ik sta nog steeds achter al mijn beslissingen

bouwbreed

rijswijk ­ BAM’s vice­bestuursvoorzitter Carel Jan Reigersman gaat eerst een half jaartje afstand nemen van de bouw. Lekker reizen met zijn vrouw en boeken lezen. Wat hij daarna gaat doen, weet hij nog niet. Maar zijn hart gaat uit naar intellectueel bezig zijn. Een wetenschappelijke carrière voor de man die het de laatste jaren als topman van HBG behoorlijk voor de kiezen heeft gehad?

“Ik zal veel mensen missen. Een aantal zal ik ongetwijfeld nog wel zien.” Op zijn eenvoudige doch smaakvol ingerichte kamer zit Reigersman (57) er meer ontspannen bij dan hij de laatste jaren is geweest. Het zijn praktisch zijn laatste actieve werkdagen bij de Koninklijke BAM Groep. Na bijna 29 jaar HBG houdt hij het voor gezien.

“Ik ga nu eerst een wat langere periode afstand nemen. Daarna zou ik er best voor in zijn om daarna weer voltijds bezig te zijn. Niet per se in de bouw, maar wellicht in een andere sector. Of iets doen in kennisinstituten”, filosofeert Reigersman. Zijn belangstelling daarvoor blijkt zonneklaar uit zijn cv. Voorzitter van het CUR, maar net afgetreden omdat zijn termijnen erop zitten, raden van toezicht van Delft Cluster, Waterloopkundig Laboratorium/Delft Hydraulics en GeoDelft en bestuurslid van het universiteitsfonds van de TU Delft, het zijn bijbaantjes die je zelden tegenkomt bij bestuurders van bouwbedrijven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels