nieuws

Rechter fiatteert betonproductie

bouwbreed

den haag ­ De Raad van State staat achter de betonproductie op het werkterrein voor de zuidelijke toerit van de spoortunnel voor de HSL in het Groene Hart. Dat blijkt uit twee uitspraken van het rechtscollege.

De raad wijst daarin de bezwaren van verscheidene betonfabrikanten tegen de milieuvergunning en de lozingsvergunning voor het werkterrein af.

De Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland verzette zich tegen de vergunningen, die verplaatsing van een deel van de betoncentrale van de gemeente Leiderdorp naar de gemeente Rijnwoude toestaan. De leden van de vereniging zien daarmee namelijk een grote opdracht aan hun neus voorbij gaan. De betonfabrikanten kunnen daartegen echter niets inbrengen, blijkt uit de uitspraken van de Raad van State.

Naar het oordeel van de Raad van State voldoen de vergunningen voor het werkterrein, en de daarbij behorende betoncentrale, aan de milieueisen. De provincie Zuid­Holland en het Hoogheemraadschap van Rijnland hebben deze dan ook terecht aan het ministerie verstrekt. Alleen het door de provincie toegestane geluid bij het graven van diepwanden in de avond is te hoog. Het rechtscollege heeft dit deel van de milieuvergunning dan ook vernietigd. Een obstakel voor de werkzaamheden vormt dat echter niet.

Reageer op dit artikel