nieuws

Prijs voor stichting Geldersch Landschap

bouwbreed

arnhem ­ De prijs die de Vereniging Stadsschoon Arnhem jaarlijks uitreikt, gaat naar de stichtingen Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen. Dat maakte de vereniging bekend.

Ze krijgen de onderscheiding vanwege de restauratie van de oranjerie en de terassentuin op landgoed Groot Warnsborn. Onlangs maakten de stichtingen ook bekend dat ze de restauratie van het monumentale Huis De Voorst in Eefde grotendeels overlaten aan leerlingmetselaars en ­timmerlieden. Een en ander gebeurt in samenwerking met Bouwradius en de werkgever van de aankomende bouwvakkers, bouwbedrijf Hulshof uit Houten. Het gaat om werkzaamheden in het huis en restauratie van de kade muren. Huis De Voorst dateert uit de zeventiende eeuw.

Reageer op dit artikel