nieuws

Overname staalbouw Heijmans ketst af

bouwbreed Premium

rosmalen/eindhoven ­ De overname van Heijmans’ staalbouwactiviteiten door Rijndijk Staalbouw gaat niet door. De onderhandelingen daarover zijn definitief afgebroken.

Partijen konden het niet eens worden over de “sociale gevolgen” van de overname voor de tachtig medewerkers van de Heijmans­divisie. Volgens de woordvoerder van het Rosmalense bouwconcern was Rijndijk Staalbouw van plan de productielocaties te sluiten en de werknemers over te hevelen naar de eigen fabrieken. “Dat betekent dat een heleboel medewerkers moesten gaan verhuizen”, aldus de zegsman. “Daar zijn problemen over ontstaan.”

Gevolg van de mislukte overname is dat Heijmans zijn staalbouwpoot nu zelf afbouwt en op termijn sluit. Heijmans gaat niet op zoek naar een andere overnamekandidaat. “Daarvoor is nu geen tijd meer. De lopende orders worden afgewerkt, nieuwe worden niet meer aangenomen. Daarna gaat het licht definitief uit. Dat zal dit jaar nog gebeuren.”

Sociaal plan

Voor de medewerkers van het bedrijfsonderdeel wordt met de vakbonden een sociaal plan opgesteld. “We zullen zoveel mogelijk mensen elders plaatsen”, zegt de woordvoerder. Heijmans liet eerder dit jaar weten dat de staalbouwtak niet kan concurreren met lage­loon­landen. In de staalbouwsector is bovendien sprake van overcapaciteit.

Rijndijk Staalbouw wilde gisteren geen commentaar geven op het afketsen van de overname.

Reageer op dit artikel