nieuws

Opnieuw grote opdracht voor Grantrail

bouwbreed

doncaster ­ GrantRail, de Britse joint­venture van Volker Wessels en Corus, heeft opnieuw een grote opdracht binnengehaald. Het bedrijf gaat samen met partner Trackwork 155 kilometer rails in de Londense ondergrondse vernieuwen.

Met de opdracht is een bedrag gemoeid van ongeveer 225 miljoen euro. De werkzaamheden moeten in 2010 zijn voltooid. GrantRail is kortgeleden door Network Rail al benoemd tot preferred bidder voor alle railwerkzaamheden op het nationale spoorwegnet in twee grote regio’s in Engeland.

De nieuwe opdracht is aan GrantRail/Trackwork gegund door Tube Lines, één van de twee consortia die kort geleden het PFI­contract hebben getekend voor vernieuwing en modernisering van de London Underground. GrantRail gaat nu het railwerk doen voor drie lijnen, de Jubilee Line, de Piccadilly Line en de Northern Line. Ongeveer de helft van de spoorbaan zal geheel worden vervangen terwijl de rest aan groot onderhoud wordt onderworpen. Opvallend is dat de opdracht niet is gegaan naar Jarvis, één van de partners in het Tube Lines consortium samen met de aannemers Bechtel en Amey. “Er is geen druk op ons uitgeoefend om het contract aan een van onze aandeelhouders te gunnen, GrantRail/Trackwork kwam gewoon als beste partij uit de bus,” aldus een woordvoerder van Tube Lines.

Reageer op dit artikel