nieuws

Onderzoeksbureau Arcadis spreekt van een lawine van ellende

bouwbreed

maastricht ­ De stofkam die door het dossier van het appartementencomplex Patio Sevilla is gehaald heeft wolken van ellende losgemaakt. Regels zijn niet opgevolgd en de communicatie op de bouw deugde ook al niet.

‘Geen heksenjacht tegen bouwer Patio Sevilla’ De bouw komt er niet best af, maar er is geen plaats voor een heksenjacht tegen de bouwer van het complex waar eind april vijf balkons van neerstortte.

Bij de presentatie donderdagavond van het bouwtechnische onderzoek van Arcadis Bouw en Vastgoed naar de constructieve veiligheid van het complex was regiodirecteur ir M. van Baalen van dit bureau duidelijk over de reden waarom het zo mis kon gaan bij de bouw van het appartementencomplex.

“Het schortte aan communicatie. De constructeurs van de ontwerper en de leveranciers hebben onderling niet overlegd. Dat vraagt om misverstanden over de wijze van afdracht van krachten.” Een coördinerende taak moet volgens hem weer in handen komen van de een hoofdconstructeur zoals die verplicht was voor invoering van het Bouwbesluit.

Relativeren

Reageer op dit artikel