nieuws

Noppert maakt doorstart

bouwbreed Premium

Scharsterbrug ­ Het grondwerkbedrijf van Fokke Noppert uit Scharsterbrug maakt een doorstart. Het is de bedoeling dat per 1 september vijftig tot zestig van de tachtig ontslagen werknemers weer bij het bedrijf aan het werk zijn.

De leiding van het bedrijf wordt van Fokke Noppert overgenomen door Aldert Schaaphok. Het eenmansbedrijf dat 15 mei failliet ging, krijgt een bv­structuur. Er zijn drie verschillende bv’s opgericht voor grondverzet, cultuurtechniek en transport. Fokke Noppert blijft bij het bedrijf werkzaam en regelt daar de operationele zaken. Schaaphok neemt als algemeen directeur de financiële zaken op zich.

De werknemers worden in fasen weer aan het werk gezet. “We zijn begonnen met ongeveer tien man. Na de bouwvak willen we met dertig mensen verder en we hopen dat er per 1 september vijftig tot zestig mensen bij ons werkzaam zijn.”

Alle activiteiten worden deze week naar Joure overgebracht. Alleen het loonbedrijf blijft in Scharsterbrug. Dat wordt overgenomen door de zoon, schoonzoon en ex­werknemer van Fokke Noppert.

Reageer op dit artikel