nieuws

Nederlandse bouwer voor warmtekrachtcentrale in Israël

bouwbreed

Nederlandse bouwer voor warmtekrachtcentrale in Israël

den haag ­ Siemens Nederland levert de Israëlische Delek Group voor 50 miljoen euro sleutelklaar een warmtekrachtcentrale. De leverancier zorgt ook voor het onderhoud. De centrale komt in Ashkelon in het zuidwesten van Israël en bedient daar een drinkwaterfabriek. Die lost eenvijfde van het Israëlische drinkwatertekort op. De centrale levert 80 megawatt elektriciteit De warmtekrachtcentrale is van het type STEG (SToom En Gas) en wekt met een gasturbine en een stoomturbine zo’n 80 megawatt elektriciteit op, vergelijkbaar met het verbruik van ruim 200.000 huishoudens. Het internationale Center of Competence voor industriële warmte/kracht­centrales van Siemens Nederland levert de centrale begin 2005 op. Eerder verwierf het Siemens Center of Competence al opdrachten voor soortgelijke energiecentrales in Nederland, Engeland, Spanje, Turkije en Indonesië.

Reageer op dit artikel