nieuws

‘Kosten windenergie te negatief benaderd’

bouwbreed

‘Kosten windenergie te negatief benaderd’

den haag ­ Minister Brinkhorst (economische zaken) veegt de vloer aan met de becijferingen van emeritus­hoogleraar P. Lukkes over windenergie in zijn publicatie Iewiewaaiweg. In deze kosten­batenanalyse kwam Lukkes op een negatief saldo van 26,6 miljard tot 2020. Kamervragen volgden en Brinkhorst antwoordt: “Zoals de auteur zelf terecht aangeeft, is het uitvoeren van een maatschappelijke kosten­batenanalyse buitengewoon lastig.”

Lukkes heeft voor het meten van de acceptatie bij de bevolking onderzoekstechnieken gehanteerd, die volgens de minister voor deze toepassing ongeschikt zijn. Hetzelfde zou gelden voor de berekening van de voordelen van de CO2­reductie. Verder houdt Lukkes volgens Brinkhorst geen rekening met de ontwikkelingen in de windenergieopwekking.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels