nieuws

Honderden klachten slechte fietspaden

bouwbreed

den haag ­ De ANWB heeft de afgelopen drie maanden ruim driehonderd klachten over mankementen aan fietspaden binnengekregen.

Eind maart begon de consumentenorganisatie een internetmeldpunt voor geërgerde fietsers. De klachten variëren van kuilen en omhoogkomende boomwortels tot slechte bewegwijzering en onveilige situaties, zo vertelde een ANWB­woordvoerder vrijdag.

Veel wegbeheerders, zoals gemeenten, provincies, waterschappen of organisaties als Natuurmomenten, leggen fietspaden aan, maar vergeten vervolgens de paden te onderhouden, aldus de woordvoerder. De ANWB neemt naar aanleiding van de klacht contact op met de wegbeheerder. “Vaak krijgen we bliksemsnel antwoord en gaat de instantie tot actie over. In het Groningse Winsum bijvoorbeeld paste de gemeente binnen twee maanden een fietsbruggetje aan zodat ook mensen met een rollator eroverheen konden.” De ANWB meldt zich ook altijd weer terug bij de klager met het resultaat. Volgens de woordvoerder voorziet het meldpunt zowel in de behoefte van de fietspadgebruiker als de wegbeheerder. (anp)

Reageer op dit artikel