nieuws

Hogere nieuwbouw in Roombeek

bouwbreed Premium

enschede ­ Enkele panden in de wijk Roombeek worden flink hoger dan gepland. Dat staat vermeld in het bestemmingsplan dat thans ter inzage ligt. Roombeek is in mei 2000 getroffen door de vuurwerkramp. Er worden circa 1500 woningen gebouwd en twee binnenstedelijke bedrijventerreinen van elk circa 20.000 vierkante meter. Behalve hoger bouwen is een nieuwe plek ingetekend voor circa 600 vierkante meter bvo detailhandel.

Enkele gezichtsbepalende gebouwen worden verhoogd. Zo stijgt het zorgcomplex van 20 naar 30 meter. De maximale bouwhoogte van het Rozendaalcomplex verdubbelt naar 30 meter. Daardoor is er ruimte voor een woontoren. In de voormalige textielfabriek worden drie musea ondergebracht. De hogere bouwhoogte past volgens het projectbureau Wederopbouw prima voor de museale functies. De maximale bouwhoogte van het beeldbepalende Tetem­gebouw in de Stroinksbleek gaat eveneens naar 30 meter.

Verder worden er iets minder appartementen gebouwd op de straathoeken. In het ontwikkelingsplan strookte het aantal niet met het aantal grondgebonden woningen.

Op dit moment is de gemeente volop bezig met de uitgifte van vrije kavels, particulieren zijn druk aan de slag om hun woning te ontwerpen. De eerste twee projecten op het Menko­terrein (52 woningen) en aan het Talmaplein (96 woningen) zijn inmiddels gereed. In Roombeek worden circa vijfhonderd kavels in particulier opdrachtgeverschap ontwikkeld.

Reageer op dit artikel