nieuws

Haarlemmermeer ziet af van raadsenquête

bouwbreed

Haarlemmermeer ziet af van raadsenquête

hoofddorp ­ De gemeente Haarlemmermeer ziet af van een raadsenquête naar het miljoenenverlies rond de aankoop van het Spaansterrein in Hoofddorp. Oud­wethouder J. de Pont (VVD) wordt niet gedwongen openheid van zaken te geven.

Tien jaar geleden verloor de gemeente miljoenen na aankoop en sanering van het terrein van een voormalige machinefabriek. Een speciale raadscommissie deed de afgelopen maanden onderzoek naar de affaire en constateerde een veelheid aan informele contacten tussen ambtenaren, politiek en bedrijfsleven. Ambtenaren hielden informatie achter en wethouders lagen met elkaar overhoop. Veel bleef echter ongewis; vooral door de weigering van oud­wethouder De Pont voor de commissie te verschijnen. Via een enquête zou een getuigenis kunnen worden gedwongen. Maar Leefbaar, VVD, CDA en GroenLinks vindt dat al genoeg boven water is gekomen.

Reageer op dit artikel