nieuws

Grootste wegenbouwproject Limburg

bouwbreed

maastricht ­ De combinatie Heijmans, Janssen de Jong en Grontmij gaat in de gemeenten Echt­Susteren en Sittard­Geleen de snelwegen N296 en N297 aanpassen en uitbouwen.

Het werk begint in april volgend jaar en wordt in 2007 afgerond. Het karwei is het grootste weginfrastructuurproject in Limburg sinds de aanleg van de A79, de autosnelweg tussen Heerlen en Maastricht.

De uitbouw van de N296 betekent onder meer dat het bedrijventerrein Holtum­Noord bereikbaar wordt via een in­ en uitrit op de N296. “Verder wordt een fietspad langs de Ruiterbaan aangelegd en de brug over de Geleenbeek aangepast”, aldus een toelichting van de provincie Limburg.

Ook worden nieuwe op­ en afritten naar de A2 aangelegd, de brug over het Julianakanaal verhoogd en Maaseikerweg aangepast. “De N297 dient als nieuwe provinciale weg met een lengte van 4,2 kilometer”, zo meldt de provincie. Hij komt te liggen tussen de A2 bij Born en de Duitse grens noordelijk van Milen.

Op Duits grondgebied sluit de N297 aan op de nog aan te leggen B56n. De totale kosten bedragen 30 miljoen euro.

Reageer op dit artikel