nieuws

Fontaine breidt marktaandeel in de Benelux aanzienlijk uit

bouwbreed Premium

den haag ­ Fontaine International Europe, producent van koppelsystemen voor truck/trailercombinaties, heeft branchegenoot BIG D Fifthwheel & Landing Legs overgenomen en breidt daarmee het marktaandeel in de Benelux fiks uit.

Fontaine, dat in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië marktleider is op het gebied van koppelschotels, is sinds enkele maanden actief in de Benelux. Hiertoe heeft het bedrijf onder andere een kantoor geopend in Roosendaal. Fontaine wil binnen een paar jaar de nummer één in de wereld te worden. Deze doelstelling is gebaseerd op de innovatieve en gepatenteerde sluitmechanismen van Fontaine. In de transportbranche vormt het verkeerd koppelen van de truck aan de trailer een aanzienlijke schadepost. Te hoog aankoppelen is hierbij een veelvoorkomend probleem. Hierdoor gebeurt het regelmatig dat chauffeurs op het eigen terrein of op de openbare weg hun trailer verliezen, met schade aan de trailer en aan de koppelschotel als gevolg. Met de koppelschotels van Fontaine is te hoog koppelen vrijwel uitgesloten. Bovendien maakt Fontaine gebruik van een speciale metalen bescherming in de hals van de koppelschotel, waardoor de kans op schade nagenoeg nihil is. De speciaal ontwikkelde borgpen ‘interlock’ biedt chauffeurs de mogelijkheid om hun trailers bovendien snel en optimaal beveiligd af te koppelen zonder dat ze hiervoor ver onder de trailer hoeven te reiken.

Portfolio

“Met een portfolio dat zich onderscheidt van de concurrentie, willen we nu een duidelijke positie op de Beneluxmarkt innemen”, zegt M. Janssen, sales­ en marketingmanager Benelux bij Fontaine International Europe. “Problemen als te hoog aankoppelen zijn al te lang geaccepteerd. We willen de branche ervan overtuigen dat koppelen niet tot problemen hoeft te leiden”. Met de overname van de activiteiten en producten van BIG D, inclusief de sales­ en ondersteuningsafdelingen, krijg het bedrijf een stabiele basis voor succes in de Beneluxmarkt.

Reageer op dit artikel