nieuws

Europa wil strengere regels afvaltransport

bouwbreed Premium

straatsburg ­ Internationale transporten van gevaarlijk afval als asbest dienen in de toekomst altijd vooraf schriftelijk te zijn aangemeld in zowel het exporterende als het importerende land. Daarnaast dient er ook streng toezicht te komen op de tijdelijke opslag van dit soort afval onderweg.

Dat is de kern van een voorstel voor zwaardere controles op afvaltransporten van Europees milieucommissaris Wallström, waarmee EU­lidstaten en Europees Parlement nog moeten instemmen.

Wallström wil daarmee een tien jaar oude Europese richtlijn vervangen, die in bijna alle gevallen voorzag in stilzwijgende toestemming voor de transporten van gevaarlijke afvalstoffen. Daardoor konden in principe verboden transporten vaak toch nog plaatsvinden.

Reageer op dit artikel