nieuws

Drie heiers gearresteerd wegens doorwerken na verbod politie

bouwbreed

eindhoven ­ Drie medewerkers van Vroom Funderingstechniek uit Oosthuizen die de fundering heien voor de negentig meter hoge woontoren van Jo Coenen in Eindhoven, zijn woensdagavond meegenomen door de Eindhovense politie.

De bouwvakkers bleven doorheien, nadat de politie ze op verzoek van omwonenden had gesommeerd te stoppen. Agenten gingen poolshoogte nemen toen na 18 uur telefoontjes binnenkwamen over geluidsoverlast. Bij een eerste bezoek van de politie op de bouwplaats legde een van de medewerkers uit dat het werk wegens een technische storing vertraging had opgelopen. Het zou die dag af moeten zijn, want anders betekende het een strop van zeker 10.000 euro, aldus de medewerkers. Hoewel de bouwvakkers toegaven dat ze volgens de vergunning tot 16 uur hadden mogen heien, wilde de politie ze het werk snel laten afmaken omdat het toch niet lang meer zou duren. De medewerkers waren al bezig de buis terug te halen.

Omdat tegen half acht het aantal telefoontjes was opgelopen tot zeker twintig, ging opnieuw een politieauto op weg naar de bouwplaats. Het verwijderen van de heibuis was toen nog niet erg opgeschoten en zou nog tot 21.30 duren. De politie besloot daarom dat de bouwvakkers toch moesten stoppen. Nadat de agenten waren verdwenen, begon het heiwerk echter opnieuw. Drie van de aanwezige werklieden werden daarom aangehouden en kregen proces verbaal.

Reageer op dit artikel