nieuws

De Bruijn voorzitter Hendrick de Keyser

bouwbreed

AMSTERDAM ­ Architect Pi de Bruijn (1942) is de nieuwe voorzitter van Vereniging Hendrick de Keyser. Dat heeft de vereniging gisteren bekendgemaakt. De vereniging werd in 1918 opgericht en houdt zich sindsdien bezig met de verwerving, restauratie en het beheer van monumenten in Nederland. Zij zegt met de benoeming van De Bruijn als bestuursvoorzitter “de weg naar de toekomst” in te slaan.

In De Bruijns oeuvre speelt de relatie tussen nieuwbouw en historische context een belangrijke rol. Hij is onder meer bekend van de nieuwbouw van het Tweede­Kamercomplex in Den Haag. Verder tekende hij voor de uitbreiding van het Concertgebouw in Amsterdam. Vanaf 1998 is hij als stadsontwerper betrokken bij de ontwikkeling van de Zuidas in de hoofdstad.

Reageer op dit artikel