nieuws

Dakpark van tachtigduizend vierkante meter

bouwbreed Premium

rotterdam ­ Als de lokale politiek instemt krijgt de Rotterdamse wijk Delfshaven een uniek stukje tuinarchitectuur. Op bedrijfspanden langs de Hudsonstraat wordt dan een immens dakpark aangelegd, van 1 kilometer lang en 80 meter breed.

“Een openbaar park op een dak is voor Nederland bijzonder”, zegt een woordvoerder van het Haagse Buro Sant en Co, tuin­ en landschapsarchitecten, dat het dakpark heeft ontworpen. “In tegenstelling tot Duitsland, hebben wij daar nog niet veel ervaring mee.”

Het dakpark komt bovenop nieuwe bedrijfsgebouwen, onderdeel van het Masterplan Vierhavensstrip op het voormalige railemplacement. “De constructie van het gebouw moet worden berekend op het gewicht van ondergrond van het park en de beplanting”, verklaart de woordvoerder van Buro Sant en Co. Het is de bedoeling in de groenvoorziening een vijver aan te leggen. Het dakpark wordt toegankelijk via een aantal straten die op het terrein uitkomen. Voorts worden roltrappen, liften en een hellingbaan aangelegd om het terrein toegankelijk te maken.

Parijs

Reageer op dit artikel