nieuws

Commissaris Ballast ‘pettenkampioen’

bouwbreed

den haag ­ Voorzitter P. van den Hoek van de raad van commissarissen van Ballast Nedam is de pettenkampioen van de bouwgerelateerde bedrijven met een notering aan de beurs in Amsterdam. Dat blijkt uit een vergelijking die Cobouw maakte van de toezichthoudende functies van deze Amsterdamse jurist met zijn collega’s.

De topbestuurder houdt met elf commissariaten Hans Wiegel, voorzitter van de raad van commissarissen van het ingenieursbureau Grontmij, net van het lijf. De coryfee van de liberale partij heeft één baan als toezichthouder minder. A. Jacobs vindt net aansluiting bij het duo, met acht posities en drie bonuspunten voor het voorzitterschap van de raden van commissarissen van Imtech, de drukkerij Johan Enschede en de Koninklijke Nederlandse Petroleum Maatschappij.

De hoge score van zeventien punten van Van den Hoek wordt veroorzaakt door de zes voorzitterschappen die hij bekleedt. Naast Ballast Nedam is de Amsterdamse advocaat voorzitter van de raad van commissarissen van ASMI, bouwer van machines voor de productie van chips, de groothandel in kantoorartikelen Buhrmann, de Financiële Dagblad Holding, de grootbelegger Robeco en de producent van kunststofleidingen Wavin.

Wiegel heeft één voorzitterschap minder en blijft in het totaal op tien commissariaten hangen. Hij moet het daarbij met minder spraakmakende bedrijven doen. De oud­politicus hanteert niet alleen bij Grontmij maar ook bij de toezichthouders van De Meeuw, Copaco, Coram en Burgers Ergon de hamer.

Tabaksblat

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels