nieuws

Carillion lijdt schade door pps­contract

bouwbreed

londen ­ Het Britse bouwbedrijf Carillion moet bijna 15 miljoen euro afschrijven op een PFI­project. Het gaat om de aanleg van een nieuwe sneltram in Nottingham, die grote technische problemen oplevert en niet op tijd kan worden opgeleverd.

Carillion dirigeerde een groot aantal extra mensen naar Nottingham om de problemen op te lossen. Het bouwbedrijf neemt voor 17,5 procent deel in het PFI­project waarmee een totaal bedrag is gemoeid van 120 miljoen euro.

Volgens Carillion is dit “het eerste van de zestien PFI­projecten waaraan wij meedoen dat niet op tijd klaar is”. Het bouwbedrijf leverde bijvoorbeeld recent een op dezelfde manier georganiseerd nieuw hoofdkantoor voor de Britse spionagediensten op, dat 525 miljoen euro kostte.

Volgens algemeen directeur J. McDonough stapt Carillion voorlopig niet in nieuwe tramprojecten. Het project in Nottingham dateert nog van de tijd dat Carillion deel uitmaakte van Tarmac dat in 1999 is opgesplitst. Al eerder leed concurrent Amey een flinke schadepost bij een soortgelijk project in Croydon.

Reageer op dit artikel