nieuws

Bouwer Westpoint biedt zeer lage hypotheekrente

bouwbreed

tilburg ­ Bouwer Ballast Nedam biedt kopers van een appartement in de hoogste woontoren van Nederland in Tilburg een verkoopgarantie van het oude huis en een zeer lage hypotheekrente van 2,9 procent voor de nieuwe woning.

Tot nu toe is volgens Ballast Nedam iets meer dan tweederde van de appartementen in het complex Westpoint aan de Ringbaan West verkocht. Daarmee is het bedrijf niet ontevreden. “Op zich gaat het prima. Alleen is het aanbod op de markt groot, dan moet je iets doen om de verkoop te stimuleren”, aldus een woordvoerder

Ook de verslechterde economie speelt volgens haar een rol. De appartementen in het gebouw kosten tussen 295.000 en 856.000 euro. Volgens Ballast Nedam zijn er in bijna alle prijsklassen nog appartementen te koop. “Al ligt het zwaartepunt wel in de prijscategorie tussen 3 en 4 ton.”

Om het laatste derde deel nu aan de man te brengen, belooft de bouwer nieuwe eigenaren 90 procent van de taxatiewaarde van hun oude woning als die onverhoopt bij oplevering van het nieuwe appartement nog niet is verkocht. Daarnaast kan de koper een hypotheek krijgen met een vijf jaar vaste rente van 2,9 procent (nu 4 procent).

Reageer op dit artikel