nieuws

Bouwer loost te veel zout op Ringvaart Haarlemmermeer

bouwbreed Premium

nieuw­vennep ­ De Ringvaart Haarlemmermeer heeft een te hoog zoutgehalte door toedoen van een aannemer.

Volgens een woordvoerder van het Hoogheemraadschap Rijnland heeft de aannemer, die betrokken is bij de aanleg van de noordelijke rondweg om Nieuw­Vennep, zich niet aan de afspraken gehouden.

Het hoogheemraadschap moet nu maatregelen treffen om het zoute water uit de Ringvaart te spoelen. Een te hoog zoutgehalte in het water kan grote schade toebrengen aan de bollenteelt in dit gebied.

De betreffende aannemer had van het hoogheemraadschap de toestemming om drie tot vijf dagen water uit de bronbemaling te lozen op de persleiding voor afvalwater, tot een maximum van 150 kuub per uur en een maximum zoutgehalte van 280 milligram per liter. “Gebleken is dat de aannemer vijf weken heeft geloosd en dat het zoutgehalte 12.000 milligram per liter was”, aldus de woordvoerder.

Via die persleiding gaat het water naar de afvalwaterzuiveringsinstallatie in Zwaanshoek. Aangezien de zuivering het zout er niet uithaalt, is het met het gezuiverde water terechtgekomen in de Haarlemmermeerse Ringvaart. Het hoogheemraadschap gaat onderzoeken of de betrokken aannemer zich aan de vergunning heeft gehouden.

Reageer op dit artikel