nieuws

‘Bouw seniorenwoning onder regie gemeente en verzekeraar’

bouwbreed Premium

rotterdam ­ Gemeenten en verzekeraars moeten bij de bouw van seniorenwoningen de regie op zich nemen. Samenwerkingsplannen met zorginstellingen, corporaties en commerciële projectontwikkelaars lopen vaak vast door cultuurverschillen, financieringsproblemen en bureaucratie. Dat blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy.

Een betere sturing van de bouw van seniorenwoningen is volgens de onderzoekers nodig omdat de verschillende partijen die aan dergelijke projecten werken moeilijk op één lijn te krijgen zijn. Desondanks zijn alle betrokken branches zich ervan bewust dat samenwerking voor de bouw van seniorenwoning noodzakelijk is. Ontwikkelaars tonen daarbij de minste overtuiging.

Het contact met gemeenten en verzekeraars verloopt het stroefst omdat ze er volgens het onderzoeksbureau USP om bekendstaan dat ze geen financiële bijdrage willen leveren en geen visie hebben op de problematiek. Ontwikkelaars, die als financier in de snel groeiende markt van seniorenwoningen actief zijn, worden door andere betrokkenen als erg commercieel ervaren.

Cultuurverschillen

Reageer op dit artikel