nieuws

Bonk gaat mee op vakantie

bouwbreed

utrecht ­ Bonk, de stoere bouwvakker die werkt aan de Betuweroute, is goed bezig. Sinds de veiligheidscampagne met deze stripheld vorig jaar van start ging, is het aantal ongevallen drastisch afgenomen. De projectorganisatie Betuweroute heeft daarom besloten de campagne een vervolg te geven.

Bonk gaat deze keer mee op vakantie. Alle bouwvakkers krijgen een frisbee en een folder waarin Bonk zich weer van zijn beste kant laat zien. De posters waarop hij figureert, hangen na de bouwvak weer overal op de bouwplaatsen. Bonk toont op ludieke wijze het belang een helm en een lasbril te dragen, een ladder stevig neer te zetten en zonnebrand te voorkomen. Opdat niet alleen hij maar alle duizenden mensen die aan de Betuweroute werken kunnen horen: “Goed bezig man”.

De campagne is bedacht omdat 70 procent van de ongelukken op bouwplaatsen gebeurt door onachtzaamheid. Omdat een ongeluk in een klein hoekje zit, moeten de bouwvakkers alerter worden. Volgens woordvoerder A. Sheerazi is het aantal geregistreerde ‘incidenten’ sinds de start van de campagne gehalveerd. De meeste ongelukken vallen in de categorie ‘ehbo­trommel’ met soms ook wat ernstiger verwondingen. Maar een dode is er bij het hele project nog niet gevallen, zegt Sheerazi trots.

Reageer op dit artikel