nieuws

Bekaert biedt architect sandwichplaat voor gevel

bouwbreed Premium

kortrijk ­ De nieuwe sandwichpanelen die Bekaert uit Kortrijk momenteel op de markt brengt zijn onder meer bedoeld voor de bekleding van gevels. De composietstructuur combineert een laag gewicht met een hoge sterkte.

De sandwichplaat heeft een lager gewicht dan producten uit één stuk met dezelfde stijfheid. Het product bestaat uit metaalplaat, gecoat metaalgaas en kunststof. De plaat geeft de structuur stijfheid, het gaas biedt afdoende treksterkte en zorgt ervoor dat de structuur makkelijk in vorm kan worden gebracht, terwijl het kunststof het geheel bij elkaar houdt zonder al teveel extra gewicht aan de structuur toe te voegen. In beginsel kan de opbouw uit een oneindig aantal platen bestaan. De metalen plaat en het metalen gaas houden elektromagnetische storingen en elektrostatische ontladingen tegen. Een aanvullende laag koper of aluminium versterkt deze afscherming. De kunststof laag dempt trillingen en lawaai. De plaat kan door middel van dieptrekken in vorm worden gebracht zonder dat de samenhang verstoord raakt. De sandwichstructuur kan later uit elkaar worden gehaald om de afzonderlijke materialen geschikt te maken voor hergebruik.      

Reageer op dit artikel