nieuws

Ballonvorst opnieuw in de belangstelling

bouwbreed Premium

roermond ­ Er komt weer meer belangstelling voor de ballonvorst; een nokvorst die de profilering van de dakpan volgt. De hernieuwde belangstelling hangt volgens Lafarge Dakproducten uit Roermond samen met een neoromantische stroming in de woningarchitectuur.

Technisch voldoet het product aan het Bouwbesluit en heeft een goed ventilerende aansluiting op de pannen. De fabrikant adviseert de ballonvorst voor dakhellingen van meer dan 40 graden. De leverancier benadrukt dat een Komo procesgecertificeerde Dakmeester het best de pannen en vorsten kan leggen. Voor een goede werking moeten de pannen aan weerszijden van de vorst precies tegenover elkaar gelegd zijn, zodat de ballonvorst aan beide zijden van het dak aansluit in de golf van de dakpan.

De LaRol­ondervorstband houdt ook onder zware weersomstandigheden de aansluitingen regendicht. Lafarge Dakproducten levert de ballonvorsten voor de Grote Romaanse dakpan en de Opnieuw Verbeterde Hollandse dakpan type 201 met bijbehorende linkse en rechtse topgevelvorst.

Reageer op dit artikel