nieuws

Bacterie breekt chloorvervuiling af

bouwbreed

Bacterie breekt chloorvervuiling af

den haag ­ Een nieuw ontdekte bacterie blijkt uitermate goed te gedijen op resten chloor zoals die bijvoorbeeld in vervuilde bodems en het grondwater kunnen voorkomen. De bacterie breekt onder meer tetra en tri af tot ongevaarlijke restproducten.

Daarmee komt er volgens het Amerikaanse Georgia Institute of Technology (GIT) een oplossing voor de sanering van moeilijk schoon te maken bodems zoals de voormalige locatie van chemische wasserijen en metaalontvetters. Onderzoekers van het GIT isoleerden de natuurlijke bacterie en mengden die met voedingsstoffen tot een snel werkende bioreiniger. Een proeflocatie werd na zes weken schoon opgeleverd. De onderzoekers benadrukken dat de plaatselijke omstandigheden het tempo van de schoonmaak bepalen.

Reageer op dit artikel