nieuws

Afval Eindhovense flats onder de grond

bouwbreed

EINDHOVEN ­ Alle flatgebouwen in Eindhoven krijgen de komende jaren ondergrondse afvalbakken waarin de bewoners hun huisvuil kwijt kunnen. Een proef hiermee is ondanks een groot aantal technische problemen goed verlopen.

Het experiment begon in 1999. Het was bedoeld om ervaring op te doen met ondergrondse afvalcontainers. De gemeente heeft verschillende systemen uitgeprobeerd. Slechts één daarvan bleek goed te functioneren. Alle andere systemen die werden uitgeprobeerd, vertoonden geregeld mankementen.

De bewoners van de flats zijn uitermate tevreden, zo blijkt uit het onderzoek. Ondergrondse afvalbakken zijn schoon, er komt minder rommel in de woonomgeving terecht en het is plezierig om op elk moment van de dag het afval kwijt te kunnen.

Momenteel haalt de gemeente bij flatgebouwen elke twee weken de vuilniszakken op. De invoering van het nieuwe systeem heeft voor de bewoners geen financiële gevolgen.

Reageer op dit artikel