nieuws

Aantal huizen Vlieland is slecht gefundeerd

bouwbreed

vlieland ­ Drie woningen in de Duinwijck op Vlieland zijn slecht gefundeerd. De draagkracht van de fundering is onvoldoende waardoor de woningen langzaam zakken en scheuren in de muren ontstaan.

Dit is de conclusie van PRC Bouwcentrum in Bodegraven na uitgebreid onderzoek. Het gaat om één gezinswoning en twee appartementen uit het bouwjaar 1999. Ook bij de andere 21 woningen in de wijk wordt onderzoek gedaan naar de draagkracht van de fundering. Eind deze week worden deze resultaten bekend.

Er is al enige tijd sprake van scheurvorming in de muren van de woningen. Aannemingsbedrijf Dijkstra­Draaisma in Makkum repareerde de scheuren maar vervolgens verschenen weer nieuwe barsten.

“Om te voorkomen dat de woningen verder gaan zakken worden ze gestut in de kruipruimte”, vertelt Henno Nieuwenhuis, hoofd openbare werken bij de gemeente Vlieland. “Dit is een korte termijn oplossing. Er wordt nog gezocht naar een definitieve oplossing.”

Directeur B. Dijkstra van Dijkstra­Draaisma kan nog geen uitgebreide reactie geven. “We zijn officieel nog niet door de gemeente op de hoogte gesteld van de problemen met de fundering. Maar het is natuurlijk terecht dat de gemeente Vlieland veel aandacht aan de woningen besteed om de veiligheid van de bewoners te garanderen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels