nieuws

Ziekenhuis moet na tien jaar uitbreiden

bouwbreed Premium

Ziekenhuis moet na tien jaar uitbreiden

nijmegen ­ Het Canisius­Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen kampt met een zodanig ruimtegebrek dat nieuwbouw nog dit jaar nodig is. Het ziekenhuis heeft plannen voor uitbreiding met een gebouw en een extra verdieping op twee bestaande vleugels. De nieuwbouw geeft plaats aan meer operatiekamers en een uitbreiding van de afdeling radiologie. In totaal krijgt het ziekenhuis er 4300 kubieke meter bij. De nieuwbouw en de extra verdieping zijn bedoeld om het ergste ruimtegebrek op te vangen. Na 2005 wil het ziekenhuis verder uitbreiden. Het CWZ is tien jaar geleden gebouwd. De plannen voor de nieuwbouw, die naar schatting 8 miljoen euro kost, moeten nog worden goedgekeurd door het college bouw ziekenhuisvoorzieningen.

Reageer op dit artikel