nieuws

Verstandig hergebruik met risicoanalyse

bouwbreed Premium

Verstandig hergebruik met risicoanalyse

ede – Het gebruiken van secundaire materialen in de wegenbouw kan risico’s met zich meebrengen. Die kunnen op veel gebieden optreden: arbeidsomstandigheden, vergunningen of techniek. Om beter te onderkennen waaraan moet worden gedacht, heeft CROW publicatie 178 ‘Risicoanalyse secundaire materialen – Leidraad voor de wegenbouw’ uitgebracht. Met de risicoanalyse worden ongewenste gebeurtenissen in kaart gebracht. Dat is vooral van belang in de ontwerpfase als keuzes worden gemaakt over toepassen van de categorieën materialen die volgens het Bouwstoffenbesluit in de wegenbouw worden gebruikt. Het risicoanalysemodel uit de publicatie is een begin tot een analyse. Gebruikers kunnen gebeurtenissen of onderdelen toevoegen of weglaten. Het voordeel van een risicoanalyse is dat er op gestructureerde wijze over risico’s kan worden gesproken.

Reageer op dit artikel