nieuws

Velodrome is niet brandveilig

bouwbreed

Velodrome is niet brandveilig

amsterdam ­ De overdekte wielerbaan Velodrome, in stadsdeel Slotervaart/Overtoomse Veld in Amsterdam is niet brandveilig. Hierdoor mogen er van de brandweer geen grote evenementen worden georganiseerd. Een tegenvaller, want andere evenementen, zoals popconcerten, brengen extra geld in het laatje. Wat er nu met de Velodrome gaat gebeuren is niet duidelijk. “Alle scenario’s worden bekeken” , aldus stadsvoorzitter H. Goettsch. De voorzitter verwacht dat de stadsraad na de zomervakantie een besluit neemt. Verder laat Goettsch weten dat hij in elk geval niet van plan is om meer te investeren in Velodrome. “Het houdt een keer op.” Het dak van het stadion zorgt volgens de brandweer voor problemen. Door de brede constructie kan bij het uitbreken van een brand de rook niet direct verdwijnen. Ook bij de horeca in het stadion worden vraagtekens gezet. Het aanbod van kant en klare maaltijden zorgt voor open vuur. Bovendien staat de horeca op een centrale plek waardoor mensen niet snel weg kunnen, zonder over bijvoorbeeld biervaten te struikelen. Velodrome werd bijna vijf jaar geleden gebouwd. Het Amsterdamse project kostte miljoenen. Om de bouwkosten terug te verdienen wilde het stadsdeel grote evenementen organiseren.

Reageer op dit artikel