nieuws

Twee tunnels onder A12

bouwbreed

Twee tunnels onder A12

den haag ­ Dit jaar begint de aanleg van twee nieuwe tunnels onder de snelweg A12 bij Den Haag. Het college van B en W heeft deze week ingestemd met het plan. Met het project is een bedrag gemoeid van ruim 50 miljoen euro. De toekomstige tunnels liggen op Haags grondgebied en zorgen voor een directe verbinding van Ypenburg en Leidschenveen.  Door één van de twee tunnels kunnen over een paar jaar fietsers, auto’s, voetgangers en openbaar vervoer. De kosten voor dit project komen uit op circa 44 miljoen euro. Ook wordt er een fietstunnel gebouwd ter waarde van ruim 7 miljoen euro. De kosten worden gedragen door verschillende partijen, waaronder het stadsgewest Haaglanden, Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Den Haag. Als alles volgens plan verloopt, begint de bouw van de fietstunnel in het najaar van 2003, zodat fietsers er in 2006 doorheen kunnen rijden. De aanleg van de andere tunnel begint na de bouwvak dit jaar en is volgens de planning klaar in het najaar van 2006.

Reageer op dit artikel