nieuws

Toestemming voor bouw woontorens

bouwbreed

Toestemming voor bouw woontorens

den haag ­ Gebroeders Van der Poel BV mag in Terneuzen de twee woontorens bouwen waarvoor het gemeentebestuur het bedrijf in 2001 vergunning verleende. Het betreft twee geschakelde woontorens van 79, respectievelijk 68 meter hoog, met veertig appartementen en 79 inpandige parkeerplaatsen. Zij komen op de plaats waar ooit een watertoren stond. De Raad van State heeft het hoger beroep van omwonenden afgewezen. Bij één bezwaar kwam het verschil aan de orde tussen artikel 19 Wet RO oude versie en nieuwe versie, die sinds 3 april 2000 geldt. De nieuwe versie laat de eis achterwege dat vrijstelling van het bestemmingsplan alleen wordt verleend als de urgentie kan worden aangetoond. Los daarvan heeft de overheid nu de bevoegdheid zo’n vrijstelling te verlenen, mits het project goed is onderbouwd.

Reageer op dit artikel