nieuws

Stufib­rapport over voorspankanalen

bouwbreed Premium

nieuwegein ­ Studievereniging fib­Nederland heeft het rapport 5 ‘Praktische richtlijnen voor het injecteren van voorspankanalen’ uitgebracht. In het rapport worden de huidige voorschriften en praktijkinzichten behandeld. Speciale aandacht gaat uit naar recente ontwikkelingen op het gebied van materialen en materieel. De inventarisatie van de in Nederland geldende regelgeving is aangevuld met richtlijnen en regelgeving uit Europa en de Verenigde Staten.

Aan de orde komen verder het injecteren en napersen met behulp van traditionele injectiemortels bij de omhulling van voorspanstaal. Ook hoogwaardige mortels met hoge aanvangssterkte en weinig waterafscheiding staan vermeld. Duidelijk moet zijn dat voor een succesvolle en duurzame bescherming van voorspanstaal door middel van injectie het vakmanschap van de uitvoerenden op de bouwplaats onontbeerlijk is.

Stufib­rapport 5 is te verkrijgen bij Stufib in Nieuwegein, telefoon (030) 6078312, secretariaat@stufib.nl

Reageer op dit artikel