nieuws

Storend

bouwbreed

Storend

Op de voorpagina van Cobouw, 3 juni 2003 (nummer 104) staat een foto van de ‘sfinxen’ in Huizen, een project van Bouwfonds Ontwikkeling en gebouwd door Coen Hagedoorn Bouw. Een bijzonder project, waar wij als gemeente Huizen trots op zijn. Daarom vinden wij het onderschrift bij de foto, waar gesproken wordt over ‘Een foutje van de gemeente, waardoor het project duurder werd dan begroot en daardoor de verkoop stagneerde’ nogal storend. Dit is namelijk niet juist. Hoe zit het dan wel? Omdat de verkoop van de appartementen stagneerde heeft Bouwfonds Ontwikkeling de gemeente verzocht buiten de contractueel overeengekomen markt (die van woningzoekenden in Huizen) te mogen gaan verkopen; de gemeente heeft hiermee ingestemd onder voorwaarde dat de meerprijs die de gemeente aan Domeinen moest voldoen voor het overhangen van balkons boven het water (het door u gesignaleerde foutje), door Bouwfonds zou worden betaald; noem het goed koopmanschap of voor wat, hoort wat. In ieder geval heeft Bouwfonds deze voorwaarde aanvaard en de meerprijs verdisconteerd in de von­prijzen van de resterende woningen. Of daarmee de verkoopbaarheid verder onder druk is komen te staan? Mogelijk, maar het kan ook het referentie­loze product als geheel zijn: de opvallende vormgeving, de bijzondere materiaaltoepassing en dergelijke. Feit is dat het volgens ons een prachtig project is, schitterend gelegen aan de kust van het Gooimeer en met fantastische uitzichten.

Reageer op dit artikel