nieuws

Stichting keurt functies woningwarmtepomp

bouwbreed

Stichting keurt functies woningwarmtepomp

eindhoven – De Stichting Kwaliteitskeur Warmtepompen uit Eindhoven sluit op 4 juli de voorinschrijving voor een nieuwe keuring. Die onderzoekt de functies ‘ruimtekoeling’ en ‘warmtapwater’ van warmtepompen voor de woningbouw. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen denkt de stichting de onderzoeken in de loop van het najaar te kunnen afronden. De eerste tien leveranciers krijgen de bijbehorende kosten gedeeltelijk vergoed. De stichting komt ook leveranciers die hun warmtepomp al op voorhand hebben laten testen, financieel tegemoet. Het kwaliteitskeur garandeert toepassers van warmtepompen als installateurs en corporaties de prestaties van de warmtepomp. Het vergemakkelijkt ook de administratieve handelingen rond de aanvraag van een energiepremie.

Reageer op dit artikel