nieuws

Steiger in Dordrecht stort in

bouwbreed

Steiger in Dordrecht stort in

dordrecht ­ Rijkswaterstaat zag ondanks eerdere inspectie geen reden de calamiteitenbrug in de jachthaven in Dordrecht te repareren. De brug brak zondagmiddag doormidden toen ambulancepersoneel een brancard met een op een boot onwel geworden vrouw aan de wal wilde brengen. “Hoe ongelukkig de situatie ook is, Rijkswaterstaat heeft niet ingeschat dat dit zou kunnen gebeuren”, zegt een woordvoerder. Op het moment dat de brug in tweeën brak, raakten vier mensen lichtgewond, terwijl de voorste ambulancebroeders de brancard nog net wisten vast te grijpen. Havenmeester R. Mackay heeft een halfjaar geleden nog bij Rijkswaterstaat aan de bel getrokken over de slechte staat van de brug. De dienst zou geen geld hebben voor herstelwerkzaamheden. De woordvoerder bevestigt dat momenteel “erg effectief met planning en middelen moet worden omgegaan, maar nu de veiligheid in het geding is, wordt de brug zo snel mogelijk hersteld.” Volgens Mackay is de noodzaak van de brug groter geworden vanwege de aanleg van de spoorbrug over het Hollands Diep. Vorige maand viel hier een dodelijk slachtoffer toen een hamerstuk kantelde.

Reageer op dit artikel