nieuws

Schade voortaan collectief te verhalen

bouwbreed

den haag ­ De vergoeding van schade na een calamiteit of ramp, zoals in Volendam, Enschede, of bijvoorbeeld Maastricht moet voortaan collectief kunnen worden afgewikkeld. Nu moet elk slachtoffer apart een juridische weg afleggen, ook als partijen het met elkaar eens zijn.

De Wet collectieve afwikkeling van massaschade, waarmee het kabinet vrijdag heeft ingestemd, moet daar een einde aan maken. Deze wet regelt de mogelijkheid om een overeenkomst tussen slachtoffers en de veroorzakers door de rechter bindend te verklaren. Er moet dan wel sprake zijn van een organisatie die opkomt voor de belangen van de slachtoffers. Het wetsvoorstel gaat nu eerst voor advies naar de Raad van State daarna naar het parlement.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels