nieuws

‘ProRail moet betalen’

bouwbreed

‘ProRail moet betalen’

nijmegen ­ ProRail heeft de aanleg van de fietsbrug bij Lent onderschat. Dat concluderen TNO Bouw, Royal Haskoning en het bureau O&O. Zij bogen zich in opdracht van de gemeente Nijmegen over de aanleg van de Snelbinder, die de gemeente onverwacht drie miljoen euro extra kost. Nijmegen wil een deel van de schade verhalen op ProRail. Baggerwerkzaamheden in de uiterwaarden, om de brug daar in elkaar te zetten, bleken vorig jaar zo kostbaar dat naar alternatieven moest worden gezocht. In januari werd de oplossing gevonden in de vorm van een stalen platform. Die oplossing bleek echter drie miljoen euro duurder dan begroot voor de fietsbrug. Volgens de deskundigen heeft ProRail niet gezocht naar alternatieve, goedkopere, oplossingen.

Reageer op dit artikel