nieuws

Problemen rond bouwproject nekken Zwolse wethouder

bouwbreed

ZWOLLE ­ De Zwolse wethouder J. Baarsma (PvdA, economische zaken) heeft zijn functie neergelegd. Een rapport waaruit blijkt dat de ambtelijke organisatie in het project Lübeckplein onzorgvuldig heeft gehandeld, is aanleiding voor zijn vertrek.

Baarsma maakte zijn vertrek bekend tijdens een korte verklaring voor aanvang van de raadsvergadering. “Ik heb het gevoel dat een persoonlijke hetze tegen mij is gevoerd. Mijn geloofwaardigheid was teveel onderwerp van gesprek. Mede hierdoor is het college zonder mij effectiever”, zei Baarsma. Bij de aanleg van het Lübeckplein achter het NS­station ging veel mis. De parkeergarage onder het plein bleek lek. Burgemeester en wethouders werden te laat geïnformeerd dat het misliep. Eind maart eiste de gemeenteraad een onderzoek naar de technische problemen van het project.

Baarsma raakte ook omstreden door de steun van 2,3 miljoen euro gemeentegeld voor de vestiging van een nieuw hoofdkantoor van ABN Amro Verzekeringen in de stad. (anp)

Reageer op dit artikel