nieuws

Primeur baggeraar Van Oord in Irak

bouwbreed Premium

Primeur baggeraar Van Oord in Irak

gorinchem ­ Baggeraar Van Oord ACZ is de eerste Nederlandse onderneming die na de ontmanteling van het regime van Saddam Hoessein weer aan de slag gaat in Irak. Kort na Pinksteren start Van Oord met een relatief bescheiden baggerwerk voor de kust van Umm Qasr. Opdrachtgever is een Franse maatschappij die een programma ten uitvoer brengt van Unaid, een hulporganisatie van de Verenigde Naties. Commercieel directeur B. Groothuizen verwacht het karwei binnen anderhalve maand te kunnen klaren. Ingezet wordt de hopper Volvox Delta, die daartoe overgevaren wordt uit Dubai. “Dankzij onze goede reputatie in de regio zijn we voor het werk gevraagd. In Dubai hebben we ons grote project Palm Eiland. Bij onze baggerwerken beoordelen we altijd in overleg met overheden en de ambassade hoe de veiligheidsrisico’s zijn. We lopen beslist geen onnodig gevaar. Zuid­Irak staat onder controle van de Engels en wordt beschouwd als een veilig gebied.”

Reageer op dit artikel