nieuws

Politieke partijen verbazen zich over verbouwing UWV

bouwbreed

amsterdam ­ Politieke partijen hebben gisteren aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kamervragen gesteld over de verbouwing van het UWV­kantoor in Amsterdam bij Sloterdijk.

UWV (uitvoering werknemersverzekeringen) investeert enkele miljoenen euro’s in het hoofdkantoor in Amsterdam bij Sloterdijk. “We huren vier panden en passen het interieur aan aan datgene wat UWV wil”, aldus de woordvoerder D. Paarhuis van UWV. Politieke partijen reageerden gisteren verbaasd op de ombouwoperatie bij UWV. “Idioot, zeker nu overal in de sociale zekerheid wordt gesnoeid”, zo reageert kamerlid P. de Ruiter van de SP. PvdA­lid S. Noorman­den Uyl vraagt zich af of de minister maatregelen gaat nemen en zo ja welke. Dit weekend kwam in het nieuws dat UWV het hoofdkantoor opnieuw laat inrichten voor miljoenen euro’s extra. De raad van bestuur zou het kantoor niet representatief genoeg vinden. Zo zouden delen worden gesloopt en oude vloeren en wanden worden vervangen door marmer en kersenhout. Paarhuis laat weten dat er inderdaad marmer komt, maar van kersenhouten wanden is geen sprake. Paarhuis kon gisteren nog niet zeggen hoeveel geld er met het project is gemoeid. Ook kon zij niet aangegeven of het budget is overschreden. Architectenbureau Verweij Messnig & Partners, dat is betrokken bij het project, zegt dat het pand wordt aangepast. Verder wil het bureau er niets over zeggen.

Reageer op dit artikel